APM

Parówki w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    180 gram
  • woda

    100 ml
  • drożdże

    10 gram
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
  • keczup

  • jajko

    1 sztuka
  • parówki

    3 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    6 paski
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z cukrem, kiedy się rozpuszczą zalewamy je wodą, przesiewamy mąkę, dodajemy sól i wyrabiamy ciasto.

Dodajemy olej i wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.

W razie potrzeby dodajemy więcej mąki żeby ciasto się nie kleiło.

Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.

Po tym czasie dzielimy ciasto na 6 części, każdą część smarujemy keczupem, kładziemy na nią parówkę, paprykę i ogórka, ciasto zwijamy i odkładamy na blaszkę.

Blachę przykrywamy ściereczką na 20 minut.

Po ponownym wyrośnięciu smarujemy ciasto rozkłóconym jajkiem.

Bułeczki pieczemy ok. 15-20 minut w 190'.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 04.06.2013 17:05
napewno pycha
Marta11 04.06.2013 16:19
tez takie robie
magdziorka6 04.06.2013 15:56
ŚWIETNA PRZEKĄSKA DLA MAŁYCH I DUŻYCH
IwonaDD 04.06.2013 15:33
uwielbiam takie parówki
bogusia19 04.06.2013 15:22
piekne są!!
dodi 04.06.2013 15:14
bardzo takie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat