Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gotowe ciasto drożdzowe 1/2 płatu
parówki 2 szt
keczup pikantny
ser żółty 2 plastry
mleko 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Kroki postępowania

1
Płat ciasta drożdżowego rozwinąć na płasko i przeciąć na 2 prostokąty. Na środek każdego naleć keczupu, ułożyc pokrojone plasterki sera, a na to obraną z osłonki parówkę.
Krok 1 - Parówki w cieście foto
2
Następnie ciasto zawijamy i dokładnie zlepiamy boki.
Krok 2 - Parówki w cieście foto
3
Całość z wierzchu smarujemy mlekiem i wstawiamy do nagrzanego do ok 190 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut do zarumienienia ciasta.
Krok 3 - Parówki w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.10.2012 23:20
pychotki
Magula 04.09.2012 08:16
mogą być i do barszczyku ;-)
adelajda 04.09.2012 08:12
do barszczyku pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak