Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w chlebie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
parówki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w chlebie

Kroki postępowania

1
Od chleba odcinam twarde brzegi. Następnie rozwałkowuję na płasko.
Krok 1 - Parówki w chlebie foto
2
PROPOZYCJE SMAKÓW
-na ostro- z sambal oelek
-tradycyjnie- z żółtym serem i ketchupem
-delikatnie- z białym serkiem i listkami świeżej bazylii

W zależności od tego który smak wybierzemy nakładamy go na tost. Po środku kładę parówkę i zawijam.
Krok 2 - Parówki w chlebie foto
3
Obtaczam każdy po kolei w bułce tartej i smażę. Najlepiej położyć je na "łączeniu", wtedy się sklei i nie rozpadnie.
Krok 3 - Parówki w chlebie foto
4
Ważne jest by nie smażyć na głębokim oleju, inaczej danie będzie bardzo tłuste.

Gdy się podrumienią przełożyć na talerzy i pałaszować :)

Smacznego

Niewykorzystane kawałki chleba można użyć jako grzanki: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/261334/aromatyczne-grzanki.html
Krok 4 - Parówki w chlebie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 23.01.2013 13:37
wyglądają apetycznie
teresa18 13.01.2013 21:10
swietny pomysł
halina17 16.12.2012 15:59
Dobre parówki.
Habibi 16.12.2012 11:26
Robimy podobne :)
gottrina 16.12.2012 10:47
muszą być smaczne takie paróweczki
Poison1988 16.12.2012 10:44
wyglądają świetnie :)
Paolcia 16.12.2012 10:07
pyszne :)
cukiereczek 16.12.2012 08:12
szybki posiłek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak