Parówki sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1/2 kg
  • chrzan ze słoika

    słoiczek
  • woda

    1 litr
  • mąka

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki zagotować w garnuszku.Do innego garnka wlać 1 l. wody i zagotować.Z mąki i wody zrobić zaklepkę i zaklepać wodę.Dodać chrzan ze słoika i jeszcze raz zagotować.Na na koniec dodać łyżkę masła.Parówki włożyć do sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 27.06.2012 07:50
szybko i smacznie
gusia1000 01.05.2011 23:11
Dobre jedzenie.
goofy9 30.09.2010 14:25
fajne połączenie
Maryś1 04.08.2010 12:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat