parówki po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1,2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • kwaśna śmietana

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • zielona pietruszka

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić i usmażyć, połączyć z cebulą. Dodać parówki pokrojone w półksiężyce, podlać rosołem tak, aby wszystko było przykryte. Dodać przecier pomidorowy, zagęścić mąką i śmietaną, na końcu dodać przyprawy i pokrojoną zieloną pietruszkę. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 02.02.2012 10:49
pyszne
szajba2 01.01.2012 16:16
super
Barbara55 10.12.2011 16:23
wolę po polsku
Barbara55 10.12.2011 16:23
wolę po polsku
iknkirke 21.11.2011 12:24
super
ajres 19.11.2011 09:10
polecam
agnieszka214 26.09.2011 07:04
smaczne
ronald88 19.07.2011 17:12
super
KasiaK90 07.07.2011 15:47
super
darus 30.06.2011 11:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat