Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki na gorąco w naleśnikach

2.0
(2)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Parówki na gorąco w naleśnikach to danie na ciepłą kolację.

Składniki:

Na naleśniki:

mąka 15 dag
jajko 1 sztuka
mleko 0.75 szklanki
woda gazowana 0.75 szklanki
sól 1 szczypta

Dodatki do naleśników:

parówki 5 sztuk
ser podpuszczkowy z dodatkami 15 dag
keczup 4 łyżki
masło 2 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki na gorąco w naleśnikach

Jajko miksujemy z połową mleka, i wody dodajemy sól i mąkę, mieszając wlewamy pozostałe mleko.
Ciasto odstawiamy na 15 minut by odpoczęło.
Na posmarowanej tłuszczem patelni smażymy placki naleśnikowe.

Parówki gotujemy we wrzątku. Ser ścieramy na tarce.

Każdy placek naleśnika smarujemy keczupem, posypujemy serem, układamy parówkę i zwijamy w rulon.

Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy naleśniki z obu stron.
Podajemy je z sałatą lub gotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak