Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki marynowane

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

parówki 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 1 główka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
kminek
Liść laurowy suszony Prymat

Zalewa

woda 1 1/2 l
ocet 1/2 l
cukier 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki marynowane

Cebule obieramy i kroimy w krążki. Układamy na dnie czystych słoików. Dodajemy kilka ziarenek pieprzu czarnego i kolorowego. Po 1 lub 2 liści laurowych. Z parówek zdejmujemy osłoni i ciasno układamy w słoikach. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy słoiki. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 5 minut. Słoiki otwieramy po ok 4 dniach. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 12.06.2015 10:20
Tego pomysłu jeszcze bym się nie spodziewała...
Wacław 30.05.2015 10:43
nie marynowaliśmy jeszcze parówek
Aleksandra/Olcia 30.05.2015 10:13
pyszności mniam
kloruś 30.05.2015 01:11
chętnie bym spróbowała!
Iwusia 29.05.2015 23:47
jak byłam mała często je jadałam :)
Kolorowa 29.05.2015 22:24
sama nigdy nie robiłam, może warto ;)
AgaS10 29.05.2015 22:14
Nigdy nie robiłam:)
Habibi 29.05.2015 20:30
czeskie utopence - uwielbiam i robię od 20 lat w różnych odmianach
pajbek 29.05.2015 20:21
Fajny pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak