Parówki inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

  • cebula biała

  • Musztarda delikatesowa Prymat

  • ketchup

  • chili Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki kroimy w plasterki
Cebulę kroimy w większą kostkę bądź paseczki (jak kto woli)

W pierwszej kolejności podsmażamy na oleju cebulę by nabrała szklistego koloru. Następnie dodajemy do niej parówki i przyprawiamy szczyptą chili, pieprzem i solą. Wszystko razem podsmażamy, na koniec dodajemy łyżkę musztardy i dwie łyżki ketchupu. Mieszamy i chwilkę dosmażamy by składniki ładnie się połączyły.

i gotowe : )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzenciak1985 25.04.2012 12:01
mniam
agnyeshka 18.02.2012 18:24
zapewne. dlatego muszę spróbować :)
emylka86 18.02.2012 14:46
a musztarda zupełnie zmienia smak : )
agnyeshka 16.02.2012 10:33
z dodatkiem musztardy tego nie robiłam jeszcze ;)
Andzia1977 11.02.2012 21:42
fajne parówki
emylka86 02.02.2012 10:00
w sumie to z ssem czosnkowym nie probowalam
Iza10 02.02.2012 09:14
z sosem czosnkowym pewnie rewelacyjnie smakuje : )
staropolanka5 21.01.2012 23:55
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat