Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki glazurowane na cykorii

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidło śliwkowe 1 szklanka
pomarańcza 1/2 sztuki
parówki 20 sztuki
czerwone cykorie 2 sztuki
marchew 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
Szczypta mielonych goździków
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki glazurowane na cykorii

Powidła podgrzej,przetrzyj przez sito,wymieszaj z imbirem,goździkami i sokiem z pomarańczy.Parówki obierz,końce natnij.Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i zrumień w piekarniku.Posmaruj je glazurą śliwkową.Piecz 3 min.,obróć,posmaruj glazurą,piecz kolejne 3min.Obłóż parówki słupkami marchewki,ułóż na listkach cykorii,zwiąż szczypiorem.Udekoruj natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.07.2013 11:21
świetny przepis,pycha parówki
krysia50 27.12.2012 19:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak