Parówki duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • strąka papryki żółtej i czerwonej

    po 1/2
  • łyżki koncentratu pomidorowego 3-%

    3-4
  • posiekany szczypiorek

    dodatkowo:
  • parówki

    6-8 (odtłuszczone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki i cebulę oczyścić, pokroić w ćwierć krążki. Parówki obrać z osłonek, przekroić w poprzek na 3 kawałki i każdy z nich naciąć na końcach 2-3 razy na krzyż. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić, dodać paprykę, smażyć chwilę, dodać koncentrat i ok. 1/2 szkl. wody. Doprawić solą, szczyptą cukru i papryką. Dodać parówki i dusić 15-20 min.. Podawać posypane szczypiorkiem, z dodatkiem pieczywa albo z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BozenA 30.04.2012 11:20
mmmm
BozenA 30.04.2012 11:20
mmmm
Marybeth 01.11.2011 07:05
pyszności
jasiek 15.08.2011 11:47
lubię paróweczki
iknkirke 04.07.2011 16:34
dobre
Adamorek 12.03.2011 09:39
jak leczo
pawel6 16.08.2010 11:14
Wyglądają bardzo smacznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat