Parówki drobiowe w cieście

Parówki drobiowe w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parowki drobiowe

    8 sztuk
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • mąka kukurydziana

    1/2 szklanki
  • jajo

  • sól

    2 szczypty
  • słodka papryka

    szczypta
  • mleko

    zklanka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepujemy z solą i przyprawami. Wsypujemy mąki i powoli wlewamy mleko, mieszamy. Dolewamy tyle mleka aby ciasto było gęste, gdyż wtedy dobrze oblepi parówki.

Parówki obieramy z folii i kroimy na pół. Zanurzamy w cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na lekko brązowy kolor z każdej strony. Podajemy na ciepło z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

natii3624

23.09.2012 14:36
ekstra pomysł na prawdę! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat