Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 szt
ser żółty 10 dag
olej 1 łyżka
boczek wędzony 8 plastrów
curry 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki curry

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Parówki obrać ze skórki, rozciąć wzdłuż nie przecinając do końca i lekko rozłożyć. Ser żółty pokroić w słupki i włożyć w rozcięte parówki.
Krok 1 - Parówki curry foto
2
Każdą parówkę zawinąć boczkiem i spiąć wykałaczką. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować olejem i oprószyć curry.
Krok 2 - Parówki curry foto
3
Zapiekać 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z ketchupem.
Krok 3 - Parówki curry foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 30.01.2014 19:24
Zjadło by się ze smakiem :)
patryska76 30.01.2014 19:13
Ciekawa opcja dla parówek ;-)
iwi 30.01.2014 18:21
Fajny przepis
Marlenka.S 30.01.2014 17:46
ciekawe danie
mitek111 30.01.2014 17:33
wyglądają przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak