Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówka w szlafroczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
woda 1\\2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat według uznania
olej do smażenia według uznania
parówki 6 sztuk
żółty ser starty 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówka w szlafroczku

Parówkę obrać z osłonek i przekroić na połowę.
w misce zrobić dość gęste ciasto, jeśli jest za gęste dodać więcej wody. Parówkę dokładnie zamoczyć w cieście, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 10.05.2011 19:31
Świetny pomysł .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak