Parówka przekładana boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    3 szt
  • ketchup

    do smaku
  • musztarda

    do smaku
  • olej do smażenia

  • boczek

    6 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki nacinamy lekko na końcach na pół i jeszcze raz w drugą stronę na pół. I tak z obydwu stron. Każdą z parówek owijamy dwoma plasterkami boczku i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane parówki wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem. Smażymy z oby stron a potem wyjmujemy na talerz i polewamy ketchupem i musztardą. Czas przygotowania to około 7 minut. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 16.03.2012 18:12
szybkie i dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat