Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paróweczki zapiekane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 5 szt
ogórki konserwowe 2 szt
wędlina 5 plasterków
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paróweczki zapiekane

Parówki nacinamy wzdłuż, ale nie przecinając do końca, tworząc taką kieszonkę. Ogórki kroimy na cienkie paseczki. Ser żółty jeśli mamy w kostce to ścieramy na tarce. Każdą kieszonkę uzupełniamy startym serem i kilkoma paseczkami ogórka. Następnie przykrywamy plasterkiem wędliny, lub owijamy plasterkiem boczku i spinamy wykałączką. Paróweczkii układamy na blaszce wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia i zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.05.2013 10:27
fajne urozmaicenie zwyklych parowek! :)
Magula 24.04.2013 12:27
dla mnie to jeden ze smaków dzieciństwa
Katarzyna/kate1980 22.04.2013 20:35
super przepis
SmakolykiJoanny 11.04.2013 08:03
Smakołyk i w dodatku ser pyszności
Janina 09.04.2013 11:00
Bardzo smaczne mniam
Adamorek 09.04.2013 00:18
dobry pomysł na parówki
Marcin9 08.04.2013 23:46
Ciekawy pomysł, ja z reguły robię parówki w cieście francuskim z suszonymi pomidorami :)
leonowie 08.04.2013 23:28
fajnie i smacznie:)
angelika14 08.04.2013 23:00
ciekawy pomysł z ogórkami
beniaminek 08.04.2013 22:32
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak