Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parmezanowe chipsy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parmezan co najmniej 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Parmezanowe chipsy

Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 220 stopni. Na blachę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia. Starty parmezan formujemy w nieduże krążki- chipsy. Ważne, aby sera była cienka warstwa. Chipsy pieczemy do momentu zezłocenia- czyli w zależności od ich grubości 4-5 minuty. Wychodzą mega chrupiące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 28.12.2013 19:49
coś naprawdę rewelacyjnego choć tak prostego
Katarzyna34 28.12.2013 19:10
naprawdę pomysłowe
bogusia19 28.12.2013 18:19
na pewno smaczne
eMMe 28.12.2013 18:17
Fajna przekąska:)
Konczi 28.12.2013 18:02
super przepis
dodi 28.12.2013 17:46
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak