Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parmeńskie zawijasy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka parmeńska 15 plasterków
parmezan starty 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: parmeńskie zawijasy

Kroki postępowania

1
pokrój ciasto na 1,5 cm paski,
rozwałkuj je na nieco szersze
Krok 1 - parmeńskie zawijasy foto
2
zetrzyj parmezan na tarce o małych oczkach
Krok 2 - parmeńskie zawijasy foto
3
na każdym pasku ciasta połóż jeden plasterek szynki i obróć, tak żeby szynka była pod spodem
Krok 3 - parmeńskie zawijasy foto
4
posyp delikatnie parmezanem
Krok 4 - parmeńskie zawijasy foto
5
złóż pasek tak aby ser zamknął się w środku, a szynka była na wierzchu
Krok 5 - parmeńskie zawijasy foto
6
a teraz skręć w zawijas
Krok 6 - parmeńskie zawijasy foto
7
poukładaj zawijasy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia i
włóż do nagrzanego na 200C piekarnika
piecz ok 15-20 min, zależy od preferencji piekarnika
Krok 7 - parmeńskie zawijasy foto
8
i patrz jak szybciutko gotowe, smacznego :D
Krok 8 - parmeńskie zawijasy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cynamon 09.04.2014 16:51
Super przekąska ;)
InDaMiętekKitchen 07.01.2013 18:50
dziękuję za miłe komentarze i życzę smacznego :)
malaczarna23 05.01.2013 11:20
super!
Magda24 04.01.2013 18:00
fajne - pyszne
parysek10 04.01.2013 15:52
super
AURELKA 04.01.2013 14:22
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak