Parfait po polsku z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    200 g
  • cukier puder

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    200 g
  • miód

    8 łyżeczek
  • Biszkopty

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Parfait po polsku z jagodami foto
Wszystkie składniki powinny być schłodzone.
Jagody łączymy z cukrem pudrem. Odstawiamy je, aby puściły sok, Gdy cukier puder się rozpuści rozgniatamy je delikatnie łyżką.
Krok 2 - Parfait po polsku z jagodami foto
ogurt naturalny łączymy z miodem i dokładnie mieszamy. W trzech szklaneczkach układamy na przemian warstwę jagód i warstwę jogurtu np. po jednej łyżeczce. Tuż przed podaniem parfait posypujemy pokruszonymi biszkoptami. Nie posypujemy wcześniej gdyż biszkopty "rozpuszczą się" od jogurtu lub jagód.
Krok 3 - Parfait po polsku z jagodami foto
Parfait można podawać na śniadanie, ale również jako zdrowszą wersję deseru jagodowego. Gorąco polecam i życzę smacznego :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 09.08.2013 16:36
wspaniały deser :)
miroslawa 17.07.2013 05:25
apetyczny deserek
iza0823 16.07.2013 23:46
świetne na lato
caralajna 16.07.2013 21:05
nie oprę się :)
V_kuchareczka 16.07.2013 20:19
ale pyszności
votus 16.07.2013 18:54
ladnie podane
migotka28 16.07.2013 18:05
prosty i smaczny deserek:)
Beatris 16.07.2013 16:58
Lubię takie proste deserki. Przepysznie wygląda.
wyattearp 16.07.2013 13:53
smakowicie wygląda!!
Mniam 16.07.2013 13:41
Pyszny deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat