Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parfait jogurtowy z passiflorą i grejpfrutem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 g
grejpfrut 1
owoce passiflory 1
miód 1-2 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parfait jogurtowy z passiflorą i grejpfrutem

1. Jogurt powinien być uprzednio schłodzony w lodówce. Grejfrut obrać ostrym nożem, skórę należy sciąć z góry do dołu, by nie było białych błonek, następnie należy wyciąć segmenty grejpfruta.

2. Na suchej patelni - rozgrzanej - uprażyć płatki migdałów. Trwa to 1-2 minuty i trzeba uważać, by ich nie spalić.

3. Owoc passiflory przeciąć na pół, łyżeczką wydobyć ziarenka na talerzyk lub bezpośrednio do szklanek, wówczas pozyskamy również pyszny sok.

4. W szklankach układać warstwami jogurt, cząstki grejpfruta, trochę miodu, ziarenka passiflory i tak do wykończenia produktów. Wierzch deserów posypać płatkami migdałowymi. Od razu podawać, nie należy tych deserów przetrzymywać w lodówce, bo zrobią się za bardzo wodniste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 18.12.2015 21:06
Prezentuje się apetyczne:)
IKrakowianka 18.12.2015 15:33
smaczne zestawienie
Maridka19 18.12.2015 09:31
To musi być pyszne
olkaaa 18.12.2015 07:43
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak