Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy gulasz z żołądków drobiowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 600 g
masło 4 łyżki
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 4 ziarna
majeranek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy gulasz z żołądków drobiowych

1. Żołądki przekładam do garnka, zalewam wodą i zagotowuję. Wodę odcedzam. Na maśle podsmażam żołądki. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). Dodaję paprykę mieloną, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuję na małym ogniu około godziny.

2. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Marchewkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieram, kroję w kostkę i szklę na oliwie. Paprykę, marchewkę i podsmażoną cebulę dodaję do gulaszu. Mieszam i gotuję 20 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.06.2016 10:24
fajny gulasz
berys18 24.06.2016 11:11
wygląda pysznie
w mojej kuchni 21.06.2016 16:26
same pyszności do zjedzenia
Łukasz15 20.06.2016 23:07
Pyszny obiadek
Franciszek 20.06.2016 21:21
Pydzne danie ☺
ilka01 20.06.2016 20:49
Pychota ☺
mirosława4 20.06.2016 20:29
zapewne był smaczny
halina17 20.06.2016 20:17
Dobry gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak