Paprykowy gulasz z kurczaka

Paprykowy gulasz z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 g
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    3/4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Paprykowy gulasz z kurczaka

Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą i zostawiamy na kilka minut. Na patelni rozgrzewamy olej smażymy kurczaka,posypujemy przyprawami.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać,dorzucić do podsmażonego mięsa.Paprykę kroimy w kostkę dodajemy na patelnię mieszamy i smażymy całość ok 10 minut. Dolewamy bulion wymieszany z koncentratem (można dodać kilka świeżych pokrojonych pomidorów)oraz odcedzoną kukurydzę. Dusimy wszystko ok 7 minut.doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Wacław 13.03.2012 14:06
moje smaki,pycha
Anka1 02.03.2012 20:15
Już wiem co zrobię w niedzielę miamiii, moje ulubione połączenie składników i przypraw. Na samą m

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat