Paprykowy gulasz z kaszą kuskus

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe na gulasz

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    0,5 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżka
  • Cayenne

    1 łyżeczka
  • wędzona papryka

    1 łyżka
  • bazylia

    0,5 łyzeczka
  • pieprz

    4 ziarna
  • czosnek

    1 ząbek
  • bulion

    2 mięsny
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kasza

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone na kawałeczki mięso i posiekaną cebulę podsmażamy na maśle.

Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i jeszcze chwilkę podsmażamy.

Zalewamy bulionem i doprawiamy wyciśniętym przez praskę czosnkiem, bazylią, pieprzem, wędzoną papryką i cayenne.

Dusimy pod przykryciem około 40 minut.

Mąkę dodajemy do śmietany, dokładnie mieszamy aby nie było grudek, wlewamy do mięsa.

Dusimy jeszcze około 10 minut po czym dodajemy przecier i mieszamy.

Jeśli trzeba doprawiamy do smaku.

Całość podajemy z ugotowaną kaszą kuskus.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 26.09.2013 15:16
wspaniały gulasz, na pewno wykorzystam przepis :)
Megi 12.12.2012 21:18
pycha
marinia 06.11.2012 15:31
świetne danie!
Betka 09.09.2012 20:48
ekstra;)
maciek7 09.09.2012 20:16
pycha
Paulina33 09.09.2012 20:02
mmmmm :)
fijolek91 09.09.2012 19:19
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat