Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy ajvar
Kroki postępowania
Wyjąć liścia laurowego i ziele angielskie. Gorące powlewać do słoików i pozostawić pod kocem do wystygnięcia.
papryka czerwona | 3 kg |
Papryka ostra mielona Prymat | 300 gram |
Liść laurowy suszony Prymat | 7 sztuk |
ziele angielskie | 7 sztuk |
oliwa | 1 szklanka |
cukier | 1-1,5 szklanki |
ocet | 1 szklanka |
ząbki czosnku | 7 sztuk |
sól | 2 łyżki |
koncentrat pomidorowy | 3 słoiki 200g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: