Paprykowo-ziołowy serek z nerkowców

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy nerkowca

    1 i 1/2 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • zielona czubryca

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy nerkowca należy namoczyć. Oryginalna wersja brzmi "przez całą noc", ja jednak wykonałam to ekspresowo - moczyłam je ok 3 godzin. Zmiękczone nerkowce odsączamy i wrzucamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, wodę,przyprawy i miksujemy na gładką (oczywiście jak na orzechy przystało) masę. Jeżeli serek jest zbyt gęsty, można spokojnie dolać jeszcze odrobinę wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 13.11.2012 07:25
o. smakowałby mi :)
Andysz 16.10.2012 16:09
mmm ciekawy przepis;)
Rafał10 14.10.2012 21:29
świetny przepis ! INSPIRUJESZ :)
ziutula 14.10.2012 12:52
nie jadłam jeszcze..
Betka 14.10.2012 09:37
super;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat