Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo-ziołowy serek z nerkowców

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy nerkowca 1 i 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
zielona czubryca

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo-ziołowy serek z nerkowców

Orzechy nerkowca należy namoczyć. Oryginalna wersja brzmi "przez całą noc", ja jednak wykonałam to ekspresowo - moczyłam je ok 3 godzin. Zmiękczone nerkowce odsączamy i wrzucamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, wodę,przyprawy i miksujemy na gładką (oczywiście jak na orzechy przystało) masę. Jeżeli serek jest zbyt gęsty, można spokojnie dolać jeszcze odrobinę wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.11.2012 07:25
o. smakowałby mi :)
Andysz 16.10.2012 16:09
mmm ciekawy przepis;)
Rafał10 14.10.2012 21:29
świetny przepis ! INSPIRUJESZ :)
ziutula
ziutula 14.10.2012 12:52
nie jadłam jeszcze..
Betka 14.10.2012 09:37
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak