Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo- rozmarynowe pieczone frytki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki 1,5 kg

Marynata

olej rzepakowy 5 łyżek
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo- rozmarynowe pieczone frytki

1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy jak frytki i osuszamy na papierowym ręczniku.

2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy ziemniaki i dokładnie mieszamy. Wkładamy na 30 minut do lodówki.

3. Ziemniaki wysypujemy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Pieczemy około godzinę w 200 stopniach (aż się ładnie zrumienią)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 12.01.2015 17:11
Ja bardzo lubię frytki i pieczone ziemniaczki, ale ziemniaki z wody tak średnio no chyba że polane jakimś dobrym sosem i gulaszem :)
misia53 12.01.2015 14:54
co te ziemniaczki mają w sobie ,ze tak je lubimy???
bhb8 11.01.2015 21:38
dobre smaki :)
IKrakowianka 11.01.2015 20:17
super apetyczne
Skotka 11.01.2015 18:42
Pyszne ziemniaczki:)
molanka 11.01.2015 18:34
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak