Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe żeberka z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

żeberka wieprzowe 1 pasek

Przyprawy

olej 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe żeberka z piekarnika

Żeberka pokroić w paski,natrzeć przyprawami i olejem.Wrzucić liście laurowe. Odstawić do lodówki na noc. Liście usunąć. Żeberka włożyć do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Woreczek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę. Chwilę przed wyciągnięciem rozciąć worek,aby żeberka się zrumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 13.07.2014 21:44
niesamowicie wyglądają
molanka 13.07.2014 21:36
chyba trzeba wypróbować
Konczi 13.07.2014 20:28
pysznie u Ciebie
Paolcia 13.07.2014 19:59
ach ale pięknie wygląda :) taka soczysta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak