Paprykowe risotto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    40dag
  • ryż

    szkl
  • mielone mięso

    40dag
  • mieszane mięso

    30dag
  • cebula

    25dag
  • pomidory

    3
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzać w garnku olej ,dodac mielone mieso i posmażyć na silnym ogniu .Obrac paprykę i pokroić w paski ,drobno posiekać cebule i pokroić w ćwiartki pomidory wszystko dodac do mięsa i poddusic 10min.Doprawić do smaku solą ,pieprzem ,bazylia lub tymiankiem .Osobno ugotować szklanke ryżu na sypko i połączyć z papryką ,doprawić papryką w proszku i wymieszac .Podawać z sosem śmietankowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 19.12.2011 09:45
to coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat