Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe łódki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuk
ser biały 150 g
śmietana łyżka
czosnek 0,5 ząbka
zioła siekane 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat
ser żółty 2 plasterki
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe łódki

Paprykę umyj. pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasięnne. Ser biały zmiksuj ze śmietaną na gładką masę. Dodaj rozgnieciony czosnek, sól i zioła. Wymieszaj. Powstałym nadzieniem napełnij paprykę. Włóż ją na pół godziny do zamrażalki, następnie wyjmij. Z plasterków żółtego sera wykrój cztery trójkąty. Nadziej je na wykałaczki i wbij w paprykowe łódeczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 05.06.2011 07:35
fajne
Karolcia12 18.04.2011 13:17
fajne danie
Tomek14 26.01.2011 15:24
super
Małgorzata113 15.11.2010 07:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak