Paprykowe łódki

Paprykowe łódki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 sztuk
  • ser biały

    150 g
  • śmietana

    łyżka
  • czosnek

    0,5 ząbka
  • zioła siekane

    1 łyżka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • ser żółty

    2 plasterki
  • wykałaczki

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Paprykowe łódki

Paprykę umyj. pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasięnne. Ser biały zmiksuj ze śmietaną na gładką masę. Dodaj rozgnieciony czosnek, sól i zioła. Wymieszaj. Powstałym nadzieniem napełnij paprykę. Włóż ją na pół godziny do zamrażalki, następnie wyjmij. Z plasterków żółtego sera wykrój cztery trójkąty. Nadziej je na wykałaczki i wbij w paprykowe łódeczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

mala2021 05.06.2011 07:35
fajne
Karolcia12 18.04.2011 13:17
fajne danie
Tomek14 26.01.2011 15:24
super
Małgorzata113 15.11.2010 07:40
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat