Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe łódeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 średnie
kuskus 2 łyżki
kukurydza konserwowa 3 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórki konserwowe 2 szt
szczypiorek 1 pęczek
jogurt naturalny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
potrzebne akcesoria kuchenne wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe łódeczki

Świetna przekąska , pasuje do dań z grilla.

1. Papryki myjemy, osuszamy i wkładamy na kilkanaście minut do piekarnika nagrzanego do 200 *C.
Po wyjęciu usuwamy skórkę, studzimy i kroimy na połowę, wyjmujemy nasiona.
2. Kaszę wsypujemy do szklanki,zalewamy wrzątkiem 1 cm powyżej powierzchni, odstawiamy do napęcznienia, studzimy.
Do ostygniętej kaszy dodajemy tuńczyka, kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki i kilka piórek drobno pokrojonego szczypiorku.
Jogurt mieszamy z majonezem i przyprawami, dodajemy do sałatki, mieszamy.
3. Wnętrza naszych łódeczek paprykowych lekko oprószamy solą i ostrą papryką, wkładamy po łyżce sałatki i spinamy wykałaczkami.
Dodatkowo obwiązujemy szczypiorkiem i schładzamy pół godziny w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak