Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe łódeczki
1. Papryki myjemy, osuszamy i wkładamy na kilkanaście minut do piekarnika nagrzanego do 200 *C.
Po wyjęciu usuwamy skórkę, studzimy i kroimy na połowę, wyjmujemy nasiona.
2. Kaszę wsypujemy do szklanki,zalewamy wrzątkiem 1 cm powyżej powierzchni, odstawiamy do napęcznienia, studzimy.
Do ostygniętej kaszy dodajemy tuńczyka, kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki i kilka piórek drobno pokrojonego szczypiorku.
Jogurt mieszamy z majonezem i przyprawami, dodajemy do sałatki, mieszamy.
3. Wnętrza naszych łódeczek paprykowych lekko oprószamy solą i ostrą papryką, wkładamy po łyżce sałatki i spinamy wykałaczkami.
Dodatkowo obwiązujemy szczypiorkiem i schładzamy pół godziny w lodówce.