Paprykowe łódeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4 średnie
  • kuskus

    2 łyżki
  • kukurydza konserwowa

    3 łyżki
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • papryka ostra mielona

  • potrzebne akcesoria kuchenne

    wykałaczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świetna przekąska , pasuje do dań z grilla.

1. Papryki myjemy, osuszamy i wkładamy na kilkanaście minut do piekarnika nagrzanego do 200 *C.
Po wyjęciu usuwamy skórkę, studzimy i kroimy na połowę, wyjmujemy nasiona.
2. Kaszę wsypujemy do szklanki,zalewamy wrzątkiem 1 cm powyżej powierzchni, odstawiamy do napęcznienia, studzimy.
Do ostygniętej kaszy dodajemy tuńczyka, kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki i kilka piórek drobno pokrojonego szczypiorku.
Jogurt mieszamy z majonezem i przyprawami, dodajemy do sałatki, mieszamy.
3. Wnętrza naszych łódeczek paprykowych lekko oprószamy solą i ostrą papryką, wkładamy po łyżce sałatki i spinamy wykałaczkami.
Dodatkowo obwiązujemy szczypiorkiem i schładzamy pół godziny w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat