Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe łódeczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 szt
ogórek świeży 1 szt
rzodkiewka kilka szt
kapusta pekińska 1 szt
kukurydza konserwowa 4 łyżki
filet wędzony z kurczaka pół
ponadto :
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 op
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sałata do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe łódeczki

Majonez łączymy z jogurtem,wsypujemy sos sałatkowy,mieszamy i odstawiamy na 10 minut.

W tym czasie kapustę pekińską drobno szatkujemy,ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w pół talarki,1 czerwoną paprykę i wędzony filet również kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę i wszystko dokładnie mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem.

Czerwoną i żółtą paprykę kroimy na części,tak aby powstały łódeczki,usuwamy ze środka wszystkie nasionka.

Na dużym talerzu układamy liście sałaty,na sałacie paprykowe łódeczki. Delikatnie, małą łyżeczką napełniamy każdą łódeczkę przygotowaną sałatką. Talerz dekorujemy kwiatkami z rzodkiewek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 02.10.2013 22:20
Bardzo odpowiada mi taka sałatka podana w ten sposób :)
Melania 20.09.2013 19:29
Wygląda wspaniale, tak kolorowo i zachęcająco :)
ana1 18.09.2013 11:04
Bardzo fajne
tatiana2 17.09.2013 14:43
kolorowe i zdrowe :)
2milutka 16.09.2013 20:21
fajnie wyglądają:)
iwi 16.09.2013 19:54
Świetna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak