Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe leczo z mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
cebula biała 1 szt
ząbek czosnku 1 zabek
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe leczo z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w pół plastry, czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebule i czosnek i szklimy, dodajemy następnie kostkę bulionową, całość dokładnie mieszamy i podduszamy,
Krok 1 - Paprykowe leczo z mięsem mielonym foto
2
następnie dodajemy mięso mielone, mieszamy i smażymy 5 minut.
Krok 2 - Paprykowe leczo z mięsem mielonym foto
3
Mięso przekładamy do garnka Papryki myjemy, oczyszczamy kroimy w. kostkę bądź paski, dodajemy do mięsa, podlewamy około 500 ml wody
Krok 3 - Paprykowe leczo z mięsem mielonym foto
4
doprawiamy papkami, solą i pieprzem
Krok 4 - Paprykowe leczo z mięsem mielonym foto
5
gotujemy 20 minut. następnie dodajemy koncentrat, zagotowujemy,
Krok 5 - Paprykowe leczo z mięsem mielonym foto
6
dodajemy pokrojone ogórki i wyłączamy grzanie.
Krok 6 - Paprykowe leczo z mięsem mielonym foto
7
Podajemy na ciepło.
Krok 7 - Paprykowe leczo z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 01.04.2014 07:51
moje ulubione!!!
Zdzisław 01.04.2014 07:41
smaczne danie jest na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak