Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe gołąbki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 250 g
cebula 1
jajko 1
posiekanego koperku 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentratu pomidorowego 4 łyżka
woda
liści ze świeżej kapusty 8
liście do wyłożenia 4
ryż paraboliczny 2,5 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe gołąbki

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać ugotowany ryż. Mięso zmielić, paprykę oczyścić i pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić również w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju.
Krok 1 - Paprykowe gołąbki foto
2
Do ryżu dodać paprykę, podsmażoną cebulę, posiekany koperek, jajko, zmielone mięso oraz przyprawy i wymieszać masę. Na każdy ze sparzonych liści nałożyć porcję masy i zawinąć gołąbki.
Krok 2 - Paprykowe gołąbki foto
3
Na dnie garnka ułożyć dwa liście, na nie ułożyć gołąbki, zakryć dwoma liśćmi. W wysokim naczyniu rozrobić koncentrat z woda ( wody tyle aby prawie zakryła gołąbki ) i dusić do miękkości kapusty.
Krok 3 - Paprykowe gołąbki foto
4
Do gołąbków można zrobić sos np. pomidorowy.
Krok 4 - Paprykowe gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 05.11.2012 22:48
dziękuję :)
emeslive 05.11.2012 21:52
Bardzo smakowite gołąbki i apetyczne zdjęcie. Przepis godny polecenia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak