Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa pierś z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 Szt
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 Łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 Łyżeczki
tymianek 0,5 Łyżeczki
pomidory suszone Smak 1 łyżka Oleju
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa pierś z kurczaka

Kurczaka czyścimy, myjemy i osuszamy. Nacieramy mięso przyprawami zmieszanymi z olejem z suszonych pomidorów. Zostawiamy pierś na ok 2-3 godziny w lodówce aby smaki się przeszły. Następnie pierś przygotowywujemy na grillu, patelni lub patelni grillowej. Smażymy około 10 min aż kurczak sie zarumieni i będzie gotowy. Podajemy z ulubionymi dodatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.06.2016 11:43
pyszny obiad :-)
Anna169Hosz 22.06.2016 11:43
Smaczny obiadek.
w mojej kuchni 22.06.2016 11:20
same pyszności
misia123410 22.06.2016 10:45
trzeba spróbować fajny przepis
Edita 22.06.2016 10:08
pyszne na obiad
Ewelina1991 22.06.2016 08:22
dobre danie
Łukasz15 21.06.2016 22:58
Apetyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak