Paprykowa konfitura

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    220 g
  • cynamon Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w paski, zmiksować blenderem. Przełożyć na patelnię. Dodać cukier, cynamon, sok z cytryny i cukier waniliowy. Często mieszając smażyć do zgęstnienia ok. 8-10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do małego słoiczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 15.08.2016 18:17
Ciekawe smaki dodano
Ela15 21.03.2016 08:01
ciekawe jak smakuje
Kolorowa 13.01.2016 21:06
Jaki smak dominuje ?
Wacław 13.01.2016 12:34
doskonała ,coś dla mnie :-)
Habibi 13.01.2016 09:28
robiłam coś podobnego, choć w nieco innej wersji aromatyczno-smakowej ;)
Wafelek2601 13.01.2016 08:25
Bardzo fajny przepis
jagoda5913 13.01.2016 00:18
z papryki jeszcze nie robiłam
ilka01 12.01.2016 23:41
warto wypróbować przepis
JulkaTomeczek 12.01.2016 22:49
Ciekawy przepis
IlonaAlbertos 12.01.2016 22:16
Ciekawy smak. Wart wypróbowania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat