Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa jarzynka do obiadu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 1 duża
sól i pieprz do smaku
pikantny keczup 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat duża szczypta
Czosnek suszony Prymat duża szczypta
papryka czerwona 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa jarzynka do obiadu

Cebulę obrać, pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzane masło. Zeszklić.

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paseczki.

Wrzucić do cebuli. Przesmażyć. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem aż papryka lekko zmięknie.

Następnie doprawić solą, pieprzem, zioła i czosnkiem. Dodać keczup i wymieszać. Dusić jeszcze 2-3 minuty.

Paprykową jarzynkę podawać na ciepło do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 12.02.2014 15:13
pyszności serwujesz:)
Aannkaa82 11.02.2014 20:54
Fajny dodatek do obiadu :)
Katarzyna/kate1980 11.02.2014 20:24
ciekawy przepis
Klausia 10.02.2014 11:56
ciekawe :)
Katarzyna59 10.02.2014 10:06
wyśmienita,
fotoviderek 10.02.2014 07:24
Świetny dodatek :)
patryska76 09.02.2014 17:43
Pyszny dodatek ;-)
migotka28 09.02.2014 17:28
ciekawy pomysł na papryczkę
DorotaZ 09.02.2014 16:42
Smakowita sałatka:)
Renata9 09.02.2014 16:31
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak