papryki pieczone w oliwie z oliwek

papryki pieczone w oliwie z oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4 szt
  • czosnek

    8 ząbków
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki pieczemy w 220 stopniach aż skórka będzie czarna,następnie przekładamy je do naczynia nakrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia.Obieramy ze skórki dzielimy na połówki,usuwamy gniazda nasienne i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Każdą paprykę skrapiamy oliwą kładziemy na nich po ząbku czosnku i wstawiamy do piekarnika na 15 min.Podajemy gorące z bagietką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorotka0000025

12.09.2011 13:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat