Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane sałatką z kuskus i wędzoną piersią

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
kuskus 50 gram
wędzona pierś z kurczaka 100 gram
ogórek zielony 1/2 sztuka
pomidorki koktajlowe 5 sztuka
cebula czerwona 1/4 sztuka
oliwki czarne 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane sałatką z kuskus i wędzoną piersią

Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Pierś pokroić w kostkę lub na paski. Ogórka obrać i pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na ćwiartki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, oliwki na plasterki. Do kaszy dodać warzywa, natkę oraz pierś. Polać olejem, doprawić do smaku i wymieszać. Papryki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i napełnić sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.06.2016 20:03
wyglądają super
Wiesława1 29.11.2015 18:10
Super propozycja
Grazyna0211 29.11.2015 15:49
smacznie i kolorowo
mikrusiak 29.11.2015 11:48
hmmm... rewelacyjne papryczki :)
olkaaa 29.11.2015 11:24
fajny pomysł
Wafelek2601 28.11.2015 21:59
Dla mnie super
Milka100 28.11.2015 21:27
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak