Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane mielonym mięsem i kaszą jaglaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
kasza jaglana 1 szkl
papryka czerwona 2 szt
ser żółty starty 20 dag
pieczarki 4 szt
natka pietruszki
sól i pieprz

Porada

Kasza może być nie dogotowana. Podczas pieczenia dojdzie.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane mielonym mięsem i kaszą jaglaną

Z papryk wydrążamy środek, odcinamy kapelusze i pozostawiam, myjemy. W osolonej wodzie gotujemy kaszę 1:2. mięso mielone smażymy na nie wielkiej ilości oleju. Siekamy pieczarki prędzej umyte i osuszone, dodajemy do mięsa, również siekamy natkę pietruszki i dodajemy. Wsypujemy ugotowaną kaszę jaglaną wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki. Na blaszce układamy papryki i odcięte kapelusze. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 175 stopniach. 5 min przed końcem posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy. Tak gotowe papryki układamy na półmisku i przykrywamy odciętymi kapeluszami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza1883 16.04.2015 10:46
Jeżeli nie lubisz kaszy można ją zastąpić ryżem, ale to nie to samo, prawda :)??. Super, że dzięki mojej fantazji jednak kasza jaglana nie jest taka zła.. :)
Zoffija 13.04.2015 07:40
Właśnie skończyłam gotowanie! Podobno nie lubię kaszy jaglanej, a w tym wydaniu jest znakomita. Dziękuję za inspirację . Pozdrawiam Serdecznie Zoffija

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak