Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane makaronem i indykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuk
pierś z indyka 300 gram
makaron nitki 150 gram
pieczarki 200 gram
ser żółty 200 gram
kukurydza w puszce 0,5 puszki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Papryki faszerowane przygotowałam na kolację, wyszły bardzo smaczne i sycące, po upieczeniu ładnie się prezentują. Możemy je przyrządzić na obiad lub imprezę rodzinną, doskonale smakują na ciepło polane ketchupem.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane makaronem i indykiem

Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do indyka i obsmażamy na rumiany kolor na oleju. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Pieczarki kroimy w cienkie plastry podsmażamy na oleju po smażeniu mięsa, odkładamy na talerz. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, część sera odkładamy do posypania wierzchu, resztę łączymy razem z makaronem, podsmażonym mięsem, pieczarkami i odsączoną kukurydzą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Papryki myjemy, ścinamy wierzchnią część z ogonkiem, ze środka usuwamy gniazda nasienne. Papryki napełniamy przygotowanym farszem, wierzch posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.01.2017 22:48
apetyczne bardzo
VioletoweKucharzenie 11.01.2017 12:42
pyszny przepis :-)
dodi 11.01.2017 11:49
pyszniutkie, mniam
Ola1984 11.01.2017 10:41
Uwielbiam faszerowane warzywa. Pyszna propozycja ;)
Krystyna32 11.01.2017 10:26
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak