Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 szt
mięso mielone 250 g
sól
ryż 100 g
cebula 1 szt
pieprz
zieona pietruszka 1/2 pęczka
oliwa
kostka rosołowa 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane

Kroki postępowania

1
Papryki myjemy, ścinamy wierzch i usuwamy pestki. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i zostawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - Papryki faszerowane foto
2
W tym czasie na łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną drobno cebule. Do cebuli dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Do mięsa dodajemy ryż i posiekaną pietruszke, dopawiamy solą i pieprzem, dokłądnie mieszamy i przygotowanym farszem napełniamy papryki.
Krok 2 - Papryki faszerowane foto
3
Kostke rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i wlewamy na dno naczynia żaroodpornego, na tym układamy papryki. Zapiekamy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Papryki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.08.2013 14:11
bardzo lubię faszerowane papryki
Konczi 12.08.2012 10:37
Ładnie się prezentują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak