paprykaż z gęsi

paprykaż z gęsi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęś

    150 g
  • marchew

    50 g
  • seler

    30 g
  • pietruszka

    30 g
  • cebula

    30 g
  • śmietana

    50 g
  • mąka

    2 g
  • koperek

    2 g
  • natka pietruszki

    2 g
  • pieprz

  • sól

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić mięso, podzielić na części. Warzywa zetrzeć na tarce. Mięso i warzywa włożyć do rondla, wlać ½ szklanki wody, dodać sól i gotować do miękkości. Potrawę doprawić śmietaną wymieszaną z mąką, dodać paprykę, pieprz i zagotować. Podawać na gorąco posypane zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat