Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKARZ Z TUŃCZYKA Z DODATKIEM MELISY

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
ryż 1 torebka
sól i pieprz do smaku
przecier pomidorowy 4-5 łyżeczek
ketchup pikantny 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
listki melisy 1 garsc
natka pietruszki 1 garsc
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 1 łyżeczka

Porada

Taki paprykarz można przechowywać kilka dni w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKARZ Z TUŃCZYKA Z DODATKIEM MELISY

1. Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.
W tym czasie tuńczyka odsączyć z oleju. Przełożyć do wysokiej miseczki.
2. Dodać przecier, ketchup i zmiksować ręcznym blenderem.
3. Natkę i melisę posiekać. Dodać do tuńczyka wraz z majonezem, papryką i sokiem z cytryny. Ponownie zmiksować.
4. Ryż dokładnie odsączyć z wody. Przełożyć do tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 17.06.2015 17:05
pyszności :)
Malinka 17.06.2015 17:03
Chętnie bym skosztowała, bo brzmi ciekawie, a wygląda jeszcze lepiej... :)
Małgorzata Pin 17.06.2015 16:59
Ciekawe połączenie.
Ifa 17.06.2015 16:28
Ciekawy pomysł
cukiereczek 17.06.2015 16:21
bardzo ciekawy przepis
IZABELA29 17.06.2015 15:55
musi byc pyszny
norweska20 17.06.2015 15:23
smacznie....:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak