Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 160 gram
filet z makreli w oleju 2 puszki
pieczarki marynowane 160 gram
sól i pieprz 1 do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Ryż gotujemy (1 szklanka ryżu-2 szklanki wody). Studzimy.

Dodajemy koncentrat pomidorowy, rozdrobnioną makrelę oraz przyprawy. Mieszamy.

Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Mieszamy dokładnie składniki.

Paprykarz wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Podajemy z pieczywem.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 04.04.2017 22:09
Dla mnie super
Aleksandra/Olcia 04.04.2017 19:36
pychotka,domowy jest pyszny
agaK. 04.04.2017 16:48
Też robiłam, tylko bez pieczarek.
Agnieszka-87-25 04.04.2017 16:15
pyszny można skusić się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak