Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z łopatką.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
pieczarki 50 dag
cebula 2 duże sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuki
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Możemy dodać kostkę rosołową. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z łopatką.

1. Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę, obsmażamy na odrobinie oleju,następnie przekładamy do garnka.
2.Warzywa myjemy i osuszamy.Paprykę kroimy w paski,cebulę i pieczarki obieramy kroimy w talarki.Warzywa każde osobno chwilę przesmażamy na odrobinie oleju i przekładamy do mięsa.
3.Całość zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości około 1 godzinę
4.Dodajemy przecier pomidorowy,odsączony groszek.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.01.2015 09:15
super smacznie sie zapowiada obiad
gusia1000 25.01.2015 23:31
lubię to jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak