Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z kaszy jaglanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
ketchup pikantny 100 ml.
koncentrat pomidorowy 50 ml.
oliwa do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z kaszy jaglanej

1.
Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
2.
Ugotowaną schłodzić .
3.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę , podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
4.
Paprykę pokroić w kostkę dodać do podsmażonej cebuli, dołożyć listek i ziele ,słodką paprykę i dusić pod przykryciem 5 minut,lekko posolić .
5.
Następnie dolać ketchup i koncentrat, wymieszać , zdjąć z ognia ,wyjąć ziele i listek, dodać ugotowana kaszę .Całość wymieszać .
6.
Przed podaniem schłodzić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 30.03.2017 18:04
Domowego paprykarza jeszcze nigdy nie jadłem...
Ela15 30.03.2017 14:14
super pomysł
MałaMi89 29.03.2017 23:25
To jest paprykarz dla mnie! Rybnych nie lubię, a taki bym jadła z ochotą :)
Kuchenka 29.03.2017 22:40
super, koniecznie wypróbuję ! :)
Wafelek2601 29.03.2017 21:00
Taki domowy paprykarz jest przepyszny
magdow 29.03.2017 20:51
smakowite ;]
wwwiolka 29.03.2017 20:30
Bardzo fajny przepis.
benka 29.03.2017 20:01
Zdrowy dodatek do kanapek.
jan_mag 29.03.2017 19:57
Ciekawa opcja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak