Paprykarz z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    120 gram
  • kasza jaglana

    50 gram
  • włoszczyzna

    starta na tarce o dużych oczkach 200 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżeczki
  • bazylia świeża

    1 łyżka
  • woda

  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Paprykarz z kaszą jaglaną foto
Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Odsączamy i studzimy.
Krok 2 - Paprykarz z kaszą jaglaną foto
Filet z ryby dzielimy na mniejsze kawałki. Oprószamy lekko solą i pieprzem, smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju.
Usmażone zdejmujemy z patelni, studzimy i siekamy.
Krok 3 - Paprykarz z kaszą jaglaną foto
Na patelnię po smażeniu ryby wrzucamy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę i podsmażamy chwilę.
Krok 4 - Paprykarz z kaszą jaglaną foto
Do cebuli dodajemy startą włoszczyznę, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec dodajemy do nich koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Paprykarz z kaszą jaglaną foto
Do miski wrzucamy kaszę jaglaną, posiekaną rybę, warzywa i bazylię. Mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 01.02.2019 17:24
Ciekawa propozycja :)
Jagódka77 13.02.2016 13:38
ciekawy pomysł
gosia56 01.12.2015 10:11
na pewno pyszny
Poison1988 01.12.2015 07:56
domowy jest najlepszy :)
Konczi 30.11.2015 22:22
skusiłabym się wygląda cudnie
wwwiolka 30.11.2015 21:42
Bardzo fajny przepis.
Lis 30.11.2015 21:38
Bardzo smakowicie się zapowiada:)
Marta Ryżek-Kalkowska 30.11.2015 21:18
Bardzo apetyczny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat