Paprykarz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    75 dkg
  • świeża czerwona papryka

    25 dkg
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm. Paprykę kroimy w kwadraty o boku ok. 3 cm. W garnku rozgrzewamy olej. Obsmażamy na nim mięso, dodajemy przyprawy, zalewamy mięso wodą i dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Następnie dorzucamy paprykę. Mąkę rozprowadzamy niewielką ilością zimnej wody i wlewamy do paprykarzu. Doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat