Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz ryżowy błyskawiczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 180 g
makrela wędzona 1/2
olej 1 łyżka
ryż 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz ryżowy błyskawiczny

Kroki postępowania

1
Makrelę wędzoną bardzo dokładnie obieramy pozbywając się wszelkich ości.
Krok 1 - Paprykarz ryżowy błyskawiczny foto
2
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy i całość razem smażymy 10 minut.
Krok 2 - Paprykarz ryżowy błyskawiczny foto
3
Ugotowany w osolonej wodzie, do miękkości ryż dokładnie mieszamy z wysmażonym koncentratem z cebulą. Paprykarz gotowy. Smacznego.
Krok 3 - Paprykarz ryżowy błyskawiczny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.11.2012 08:34
doskonały dodatek do pieczywa
ben-ka 17.11.2012 17:13
ciekawe to...makrelę mam więc kto wie?może zrobię.
BernadettaP 01.12.2011 07:11
super pomysł :)
Jolanta_P-S 27.08.2011 15:55
nie robiłam a by sie przydało
Agnieszka_B 26.08.2011 00:17
Oooo... Z wędzoną makrelą koniecznie muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak