Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz rybny z winem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1,5 kg
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wino białe
olej do smażenia
cebula 1 kg
sól do smaku
pieprz
ocet
natka selera 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz rybny z winem

Rybę czyścimy płuczemy i kroimy na kawałki ,nacieramy ją solą i pieprzem i odstawiamy na godzinę.Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na oleju,gdy się zrumieni dodajemy paprykę trochę wina,koncentrat pomidorowy,natkę pietruszki i selera,pieprz w ziarnach i dokładnie mieszamy.Kawałki ryby wkładamy do przypraw i dusimy na średnim ogniu,potrząsając naczyniem.Aby sos nie był za bardzo gęsty podlewamy winem i wodą.Dobry z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.04.2012 10:22
mmmmmmm super!;)
Krystyna32 10.09.2011 18:41
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak