paprykarz rybny z winem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1,5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • wino białe

  • olej do smażenia

  • cebula

    1 kg
  • sól do smaku

  • pieprz

  • ocet

  • natka selera

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 ziarenek
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę czyścimy płuczemy i kroimy na kawałki ,nacieramy ją solą i pieprzem i odstawiamy na godzinę.Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na oleju,gdy się zrumieni dodajemy paprykę trochę wina,koncentrat pomidorowy,natkę pietruszki i selera,pieprz w ziarnach i dokładnie mieszamy.Kawałki ryby wkładamy do przypraw i dusimy na średnim ogniu,potrząsając naczyniem.Aby sos nie był za bardzo gęsty podlewamy winem i wodą.Dobry z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 27.04.2012 10:22
mmmmmmm super!;)
Krystyna32 10.09.2011 18:41
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat