Paprykarz cielęcy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    0,5kg
  • olej

    2 łżki
  • cebula

    1
  • smieatana

    1/2 skzl.
  • sok cytrynowy

  • strączek chilli

  • sproszkowana papryka

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Części cielęciny pokrajać na kawałki, oprószyć mąką, solą, lekko zrumienić na patelni, a potem przełożyć do rondla. Zrumienić i pokrajaną w plastry cebulkę dodać do mięsa. Patelnię opłukać i zalać tą wodą mięso w rodnlu. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu Dodać malutki sttrączek bardzo ostrej papryki (chili), a gdyby była za mało ostra, doprawić sproszkowaną papryką. Gdy trzeba, dosolić i podlewać wodą, mieszając często. Pod koniec wlać śmietanę, skropić sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
annagebalska 25.12.2012 18:04
pycha
Justyna87 07.11.2012 19:57
dobry przepis
gusia1000 01.08.2012 15:44
Dobre.
cooleczka 06.04.2012 19:41
brzmi smacznie :)
Emilia22 06.04.2012 18:13
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat